Salutare!

Bine te-am găsit.

Eu sunt tipa din spatele acestui concept.

💍Căsătorită de 12 ani, mamă din anul 2016. Am avut 3 sarcini în 4 ani.
📍În perioada în care copiii erau mici, am locuit într-o țară străină.
❔Pentru “greu” fiecare are propria definiție. Unii spun că e greu să ai copii doar pentru simplul fapt că trebuie să aibă acele dezbateri cu al lor copil și nu știu să își câștige autoritatea. Unii spun că e greu din cauza faptului că sunt la dispoziția copilului în primii ani de viață iar la un moment dat nu mai fac distincția dintre nevoile și mofturile copilului. Unii spun că e greu pentru că nu se pot odihni.
❕Oamenii tind mereu să se compare, rareori cu cineva de seama lor, rareori cu cineva cu o treaptă mai jos decât ei, dar cu cei care par să o ducă mai bine.Dacă înțelegem creierul uman, aceasta înseamnă evoluție.E normal. Ne dorim ce e mai bun și mai bine pentru cei dragi și pentru propria piele. 💯Aici, pe aceste pagini ale mele, nu vreau să par ceva mai bun. Nu vreau să fiu pusă pe un piedestal. Pe aceste pagini, noi învățăm împreună. Descoperim împreună. Creștem împreună. Eu, împreună cu tine. Și tu, împreună cu mine. Vorbim de la egal la egal. Așa că hai să facem cunoștință.

 Cei 7 ani de acasă

➜ După cum am și început să povestesc, la primul copil, eram debusolată. Am făcut cunoștință cu mai multe feluri de parenting.

➜ După venirea celui de-al doilea copil, aveam nevoie de o structură. Știam că îmi revine mie educația celor “7 ani de acasă”.Însă nu știam de unde să încep. Ce lucruri practice sunt de făcut. Cum trebuie să-mi organizez casa, programul, copii.

➜ Odată cu venirea celui de-al treilea copil mi-am dat seama ce trebuie să prioritizez.

📒 La un moment dat, am început prin a sintetiza niște idei într-un caiet. Nu o foaie. Foile se pierd mult mai repede. Am luat un caiet și am scris. Orice problema are cel puțin o soluție. Așa că m-am uitat în viața mea de zi cu zi și m-am gândit ce anume exact mă deranjează.

❌Petreceam prea mult timp pe telefon, etichetând acest timp ca timpul meu presonal.
❌Anumite comportamente ale copiilor erau mult prea greu de gestionat pentru mine.
❌Stăteam prea mult în casă doar pentru că îmi lua prea mult timp să ies din casă și acest lucru mă frustra.

Am dat câteva exemple concrete și nu vreau să le înșir pe toate dar cred că e suficient încât să fac introducerea, cum defapt acest proiect a luat formă.

🔆A durat mai mult timp curajul de a-l împărtăși. În anul 2018 am creat o pagină de Instagram pentru a oferi mai departe materialele educative care le foloseam cu ai mei copii și mă bucur că am păstrat-o până în ziua de azi.

Are un dublu sens pentru mine.

Deci eu sunt, Amalia…

💁🏻‍♀️O mamă cu o pasiune pentru grafic design și cu studii specializate în Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar. Am lucrat ca și Data & Research Analyst ca și ultim loc de muncă. Dar desigur că am muncit și în alte domenii, începând de la 16 ani ca lucrător la un fast-food local, ajutor la o florărie care se ocupă și cu aranjamente la diverse evenimente, la o fabrică de echipamente de golf și multe alte locuri de muncă temporare, pentru că viața m-a învățat, dacă am nevoie de ceva, trebuie să îmi fac. Așteptările față de alte persoane, m-au dezamăgit în anumite situații dar asta m-a învățat să nu mai am așteptări de la nimeni. Mereu este ceva de învățat.

🩷 Familia este singură care merită tot ce e mai bun. Copiii sunt o prioritate în viață noatră. Trebuie să recunoaștem. Ei sunt neajutorați și nepricepuți iar noi, părinții, vrem să ne asigurăm că vor învăța să fie oameni buni. Cetățeni care să contribuie la societate prin onestitate, prin muncă, prin felul lor de a fi și este datoria noatră să îi ghidăm până la un anumit punct al vieții.

✅ Mie una, îmi place să cunosc puțin despre cei de la care cumpăr și sper că ai intrat puțin în lumea mea. Noi, ca și familie, încercăm să ținem cont de valorile creștine morale de aceea vei găsi și genul acesta de conținut. Sper că ți-a făcut plăcere să ne cunoaștem, chiar și atât de puțin.

🔆Îți doresc o viață senină!🔆

6 ingrediente

pentru mămici

02. Timp personal

Sacrificiul este bun până într-un punct. “Statul” pe telefon nu este “timpul tău”. Găsește ceva ce îți face plăcere, îți antrenează mintea și te încarcă pozitiv.

04. Hărnicie

Fii o femeie harnică. Fii acea femeie care își suflecă mânecile și râde de ziua de mâine. Dacă stai pe telefon, îți garantez că oboseala nu trece. Mai bine “trage un pui” de somn.

06. Curățenie

Casa ta să fie suficient de curată pentru a fi sănătoși și suficient de dezordonată pentru a fi fericiți.

01. Echilibru

încearcă să îl găsești. Între copii și timpul personal, între treburile casnice și socializare, între lucru și datoria de soție, între a sta pe telefon degeaba sau a face ceva util.

03. Socializare offline

Creierul uman este construit în așa fel încât are nevoie de conectare cu natura și cu alți oameni. încearcă să te ieși cât mai des.

05. Scop în viață

Încearcă să te duci cu gândul în copilăria ta. Sau chiar în viața de adult. Sigur găsești ceva ce ți-ar fi plăcut să faci și nu ai avut ocazia. Încearcă. Eșuează. Ia-o de la capăt. chiar dacă asta înseamnă să fii o mamă diferită.

Spre…

6 luni – 2 ani

Prima etapă

1 an – 3 ani

A doua etapă